Ώρα Ελλάδος

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αλεσάντρο Καλιόστρο, ο άνθρωπος του μυστηρίου.

Ένας από τους πιο μυστηριώδεις ανθρώπους των τελευταίων αιώνων είναι ο Αλεσάντρο Καλιόστρο. Ελάχιστοι άνθρωποι –ακόμη και από τους πιο πληροφορημένους- γνωρίζουν πολλά γι’ αυτόν, γιατί ακόμη και τα απλά γεγονότα της ζωής του βρίσκονται υπό αμφισβήτηση.


Το μόνο πράγμα που ξέρουμε με κάποια βεβαιότητα είναι ότι βρήκε τραγικό θάνατο στις φυλακές της Ιεράς Εξέτασης το 1795, ίσως στραγγαλισμένος από τον δεσμοφύλακά του.

Οι γνώμες που υπάρχουν για την ταυτότητά του, τις δυνάμεις του και τα κατορθώματά του είναι τόσες πολλές όσα και τα ερωτηματικά που έχει αφήσει πίσω του: αμέτρητα. Σχηματίζουν όλη την γκάμα των απόψεων που θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Από τον Καρλάυλ, που τον αποκαλεί «Αυτοκράτορα των ψευτών και Μεγαλύτερο απατεώνα του κόσμου» μέχρι τον Λιούης Σεπένς που τον ονομάζει «Μια από τις μεγαλύτερες μορφές όλων των εποχών» και τον Δουμά που τον αποκαλεί «Μεγάλο δάσκαλο και απολογητή όλων των αποκρυφιστών».

Όταν ο φιλόσοφος Λαβατέρ, στενός φίλος του Γκαίτε, ζήτησε να συναντήσει τον Καλιόστρο, εκείνος του απάντησε: «Αν η επιστήμη σας είναι μεγαλύτερη από τη δική μου, δεν χρειάζεστε τη γνωριμία μου. Αν η δική μου είναι μεγαλύτερη, δεν χρειάζομαι τη δική σας». Δήλωνε πως εργαζόταν για την αναγέννηση της ανθρωπότητας και αρνιόταν κατηγορηματικά να ικανοποιήσει την ακόρεστη περιέργεια της αριστοκρατίας.

Ο Καλιόστρο υποστήριζε ότι σε ένα ταξίδι του στο Λονδίνο βρήκε σε ένα βιβλιοπωλείο ένα σπάνιο χειρόγραφο με θέμα την αγγλική μαγεία και τα μυστικά του Τεκτονισμού. Υποτίθεται ότι με τη βοήθεια αυτού του χειρογράφου ανακάλυψε στοιχεία που τον βοήθησαν να ανακαλύψει ή να εφεύρει την «Αιγυπτιακή Τελετή», μια πολύπλοκη μυητική τελετουργία που την ακολουθούσε ο θρύλος ότι αυτός που την εφαρμόζει έρχεται σε επαφή με τα μυστικά του σύμπαντος. (Έχει ενδιαφέρων να αναφέρουμε ότι στα Αιγυπτιακά Τυπικά του Καλιόστρο ήταν μυημένος ο πατέρας του ο οποίος τα τελευταία χρόνια της ζωής του παραφρόνησε και τελικά πέθανε από τρομώδες παραλήρημα και ήταν κάτοχος πολλών μυστικών βιβλίων τα οποία δεν αποκλείεται να τα κληρονόμησε ο γιος του).


Ο Καλιόστρο ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ευρώπης κάνοντας ομιλίες για την Αιγυπτιακή Τελετή στα σαλόνια των αποκρυφιστών, στις τεκτονικές λέσχες, στις στοές αδελφοτήτων, ακόμη και στις βασιλικές Αυλές. Αποκάλυπτε πολλά μυστικά στους ανθρώπους που συμπαθούσε ή στους ισχυρούς που τον ευνοούσαν.

Ένα από αυτά ήταν ότι οι μαθητές των προφητών δεν πεθαίνουν ποτέ, σαν τον Ελισαίο, μεταφέρονται τελικά όπως είναι στον Παράδεισο. Έχουν δώδεκα ζωές και έπειτα από την καθεμιά από αυτές, καίγονται από μια εσωτερική φλόγα κι ανασταίνονται από τη στάχτη τους σαν το Φοίνικα.

Ο Καλιόστρο επίσης άφηνε υπαινιγμούς ότι ήταν 1000 χρόνων. Ισχυριζόταν πως ήταν κόμης, αν και δήλωνε ότι δεν γνώριζε ποιοι ήταν οι γονείς του. Μεγάλωσε στην Αραβία με το όνομα Αχαράτ, και είχε δικά του διαμερίσμτα στο παλάτι του Σεΐχη Σαλαχαγίμ, αργότερα αρχηγό της θρησκείας του Ισλάμ. Έλεγε ότι μετά ταξίδεψε στη Αφρική και την Ασία. Γνώρισε το δάσκαλό του, που λεγόταν Αλθοτάς και που αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν μια υπερφυσική οντότητα, ένας από τους αθάνατους δασκάλους του Φοίνικα.

Ο Αλθοτάς πεθαίνει αργότερα τη Μάλτα κρατώντας το χέρι του Καλιόστρο και το σώμα του εξαφανίζεται μπροστά τα μάτια του. Εκεί, ήρθε σε επαφή με τους Ιππότες της Μάλτας που του αποκάλυψαν πολλά μυστικά για την επιρροή πάνω στους ανθρώπους και το χειρισμό της εξουσίας.
Σε επαύλεις ευγενών, όπου συγκεντρωνόταν πολύς κόσμος, έκανε επιδείξεις διορατικότητας, χρησιμοποιώντας μικρά παιδιά ως ενδιάμεσα.

Ανάσαινε πάνω στο πρόσωπο του παιδιού και ύστερα σχημάτιζε μυστικά σύμβολα στο μέτωπο και στο χέρι του. Το παιδί έκλεινε τα μάτια, έβαζε το χέρι του στην καρδιά και απαντούσε στις ερωτήσεις που του έκανε ο Καλιόστρο. Εντυπωσίαζε πολύ με αυτές τις επιδείξεις, επειδή όλες οι προβλέψει ήταν απόλυτα επιτυχείς, ακόμη και οι πιο απίθανες που οι άνθρωποι δυσκολεύονταν να πιστέψουν.

Διάσημος έγινε σε όλη την Ευρώπη για τις θεραπείες που έκανε. Διέταζε παράλυτους να περπατήσουν και εκείνοι περπατούσαν, θεράπευε δερματικές παθήσεις με ένα μίγμα που περιείχε βορικό οξύ, ανακούφιζε τους πόνους με ένα φιλί, θεράπευσε αμέτρητους ανθρώπους με τη δύναμη της σκέψης.

Το Φθινόπωρο του 1780, μπήκε στο Στρασβούργο οδηγώντας τη μαύρη του άμαξα που ήταν γεμάτη από μαγικά σύμβολα, ενώ μπροστά πήγαιναν δέκα υπηρέτες με λιβρέες και ξίφη πάνω σε μαύρα άλογα. Προσπέρασε όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία και τελικά έμεινε σε ένα μικρό δωμάτιο πάνω από ένα καπνοπωλείο μιας φτωχικής συνοικίας. Εκεί άρχισε κάθε μέρα να μοιράζει ελεημοσύνες στους φτωχούς και να θεραπεύει τους αρρώστους που πήγαιναν να τον βρουν.

Είχε πάντοτε μαζί του τόσο μεγάλες ποσότητες χρυσών νομισμάτων, που πιστευόταν ότι ήξερε το μυστικό της μεταστοιχείωσης των μετάλλων σε χρυσό, γιατί ήταν αδικαιολόγητα πλούσιος. Υπήρχαν μάρτυρες –ανάμεσά τους Καρδινάλιοι και Δούκες- που τον έβλεπαν να φτιάχνει διαμάντια μέσα σε λίγα λεπτά. Άλλες φορές πάλι, τον κατηγορούσαν ότι ήταν ένας πάμφτωχος τσαρλατάνος που κέρδιζε με τις απατεωνιές την εύνοια των βασιλιάδων. Κάποια μέρα, συνάντησε τη γυναίκα της ζωής του –που τα χαρακτηριστικά της του τα είχε υποδείξει ο Αλθοτάς. Ήταν η πανέμορφη Λορέντζα Πελλεγκρίνι, που έγινε σύζυγος και συνεργάτης στα θαύματα. Λένε ότι η Λορέντζα είχε το χάρισμα να διαβάζει τη σκέψη.


Ο Καρδινάλιος Ντε Ροάν έγινε πιστός μαθητής του Καλιόστρο στο Παρίσι, και η ιστορία λέει ότι τον επηρέασε στο να συμμετάσχει σε μια πολύπλοκη δολοπλοκία που κατέληξε στο θρυλικό «Σκάνδαλο του Περιδέραιου της Βασίλισσας», κάτι που έβλαψε ανεπανόρθωτα τη φήμη της Μαρίας-Αντουανέτας. (Πρόκειται για τη βασική υπόθεση που ξετυλίγεται στο έργο του Αλέξανδρου Δουμά Οι τρεις σωματοφύλακες, που είναι γεμάτο από κωδικές αναφορές και πολλά μυστικά).

Την ίδια εποχή ο Καλιόστρο φυλακίστηκε για ένα χρόνο στη Βαστίλη, ως ένας από τους υπευθύνους. Επίσης προέβλεψε τον θάνατο της Μαρίας-Τερέζας της Αυστρίας και αυτή έπειτα από λίγο πέθανε αδικαιολόγητα. Υπάρχει επίσης μια ιστορία που λέει ότι είχε επιρροή στον νέο Πάπα επειδή τον είχε θεραπεύσει όταν ήταν επίσκοπος γεγονός που δεν άρεσε στο Τάγμα των Ιησουιτών μοναχών που στράφηκαν εναντίων του που στράφηκαν εναντίων του και συνωμότησαν με χίλιους τρόπους για να τον βλάψουν.

Εξορίστηκε από την Αυστρία, την Αγγλία, τη Βενετία, τη Ρωσία. Προφήτευσε τη Γαλλική επανάσταση. Κάποια στιγμή υποτίθεται ότι αποκαλύφθηκε –και είναι μι άποψη που υποστηρίζουν αρκετοί ερευνητές- ότι ο Κόμης Αλεσάντρο Καλιόστρο ήταν ένας τυχοδιώκτης που λεγόταν Τζουζέπε Μπάλσαμο. Ο Καλιόστρο τελικά συνελήφθει στη Ρώμη από την Ιερά Εξέταση, πέρασε από όλες τις γνωστές αίθουσες βασανιστηρίων για να ομολογήσει ό,τι ήθελαν οι Ιεροεξεταστές του, με σκοπό να οδηγηθεί στην πυρά ή στη λαιμητόμο. Αλλά τελικά φυλακίστηκε ισόβια στον εφιαλτικό πύργο-φυλακή Καστέλ Σαν Λεό, όπου τα κελιά ήταν λαξεμένα μέσα στην πέτρα. Εκεί θάφτηκε κυριολεκτικά ζωντανός μέσα στο σκοτάδι.

Του είχε απαγορευτεί να ξαναδεί το φως του ήλιου. Η όμορφη Λορέντζα φυλακίστηκε στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, όπου ταπεινώθηκε από τις καλόγριες στα «βασανιστήρια του σταυρού και της γυμνής κεφαλής» (που σημαίνει ότι την σταύρωσαν για να νιώσει τη θυσία του Χριστού και την κούρεψαν τελείως για να αποδεσμευτεί από τα γυναικεία θέλγητρα). Η ιστορία λέει ότι μια νύχτα έκοψε τις φλέβες της, αν και υπάρχουν πολλές εκδοχές για το θάνατό της.

Δύο πολύ γνωστά μυθιστορήματα που αναφέρονται κωδικά στον Καλιόστρο είναι το «Σιδηρούν προσωπείο» και το «Κόμης Μοντεκρίστο». Σε αυτά δεσπόζει η φιγούρα του άγνωστου κόμη που αργοπεθαίνει στο σκοτάδι της φυλακής για να μην αποκαλυφθεί κάτι τρομερό και τοιχίσει το θρόνο του βασιλιά.

Τα πρώτα τρία χρόνια της φυλακής του ο Καλιόστρο είχε καταδικαστεί να φορά ένα σιδερένιο προσωπείο, για να μην αναγνωριστεί το πρόσωπό του σε περίπτωση που έψαχναν οι προστάτες του να τον βρουν (το όνομά του δεν καταχωρήθηκε ποτέ στα αρχεία της φυλακής), αλλά και ως βασανιστήριο γιατί δεν μπορούσε να δει, να φάει στέρεα τροφή, να πλυθεί, να ξυθεί.

Μια εκδοχή λέει ότι ο Καλιόστρο και ο Μπάλσαμο ήταν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ο Μπάλσαμο ταξίδευε στην Ευρώπη προσποιούμενος τον Καλιόστρο, εκμεταλλευόμενος την τρομερή του φήμη. Αυτή η ιστορία μοιάζει να είναι πολύ λογική γιατί εξηγεί πολλά πράγματα όπως το γεγονός ότι τον έβλεπαν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα. Επίσης εξηγεί και τις αντιφάσεις που ξέρουμε για αυτόν.


Μια άλλη εκδοχή λέει ότι φυλακίστηκε ο Μπάλσαμο στη θέση του Καλιόστρο, ενώ ο ίδιος δραπέτευσε στην Αμερική για να συναντηθεί αργότερα με την πανίσχυρη αδελφότητα των Ιλλουμινάτων. Αυτή την εκδοχή υποστηρίζει και η Έλενα Μπλαβάτσκι.

Μια άλλη εκδοχή λέει ότι οι Ιησουήτες ανακάλυψαν τον Μπάλσαμο και τον πλήρωσαν να υποδυθεί τον Καλιόστρο στους Ιεροεξεταστές, βάζοντας τα δυνατά του να τον καταδικάσουν. Έπειτα δολοφόνησαν τον Μπάλσαμο και φυλάκισαν τον Καλιόστρο για πράγματα που δεν είχε πει και δεν είχε κάνει. Του φόρεσαν το προσωπείο για τρία χρόνια γιατί τόση ήταν η θητεία των ιεροεξεταστών που είχαν δει το πρόσωπο του Μπάλσαμο ως Καλιόστρο).

Ο πρώτος άνθρωπος που «ανακάλυψε» την διπλή ταυτότητα του Καλιόστρο ήταν ο δημοσιογράφο και εκβιαστής Θενεβώ ντε Μοράντ, ο οποίος ήταν πράκτορας των Ιησουητών, και πληροφοριοδότης του Πάπα. Τα στοιχεία του υποτίθεται τα βάσισε στην ομολογία της Λορέντζα που της απέσπασαν οι μοναχές στην Αγία Πελαγία.
Δυστυχώς όλες οι λεπτομέρειες που ξέρουμε για τον Καλιόστρο είναι από την αναφορά που συνέταξε ο Ιεροεξεταστής μετά την δίκη του στην ιερά Εξέταση.

Πέθανε στη φυλακή το 1795 σε ηλικία 52 χρονών. Η Λορέντζα είχε πεθάνει ένα χρόνο νωρίτερα στο μοναστήρι στα 39 της χρόνια.
Όταν οι Γάλλοι στρατιώτες εισέβαλαν στην περιοχή, κατέλαβαν την σκοτεινή φυλακή αναζητώντας τον Καλιόστρο για να τον μεταχειριστούνε σαν ήρωα της Γαλλικής επανάστασης αλλά ήταν νεκρός. Είχαν αργήσει μερικές μέρες. Ένας θρύλος λέει ότι μπαίνοντας στο κελί του δεν βρήκαν κανέναν. Ο Καλιόστρο είχε εξαφανιστεί και ποτέ κανείς δεν βρήκε το πτώμα του… 



Η Απολογία του Καλιόστρο

 Δεν ανήκω σε καμία εποχή, σε κανένα τόπο• εκτός του χρόνου και του διαστήματος το Πνευματικό μου Ον ζει την αιώνια ύπαρξη του και, αν βυθισθώ μέσα στην σκέψη μου, ανερχόμενος την διαδρομή των αιώνων, αν εκτείνω το πνεύμα μου προς ένα τρόπο υπάρξεως, απομακρυσμένο από εκείνον που εσείς αντιλαμβάνεσθε, καθίσταμαι εκείνος που επιθυμεί.

Συμμετέχοντας ενσυνείδητα στο Απόλυτο Ον, προσαρμόζω την δράση μου σύμφωνα με τον κύκλο που με περιβάλλει.
Το όνομα μου είναι εκείνο του λειτουργήματος μου και το επιλέγω καθώς και το λειτούργημά μου, γιατί είμαι ελεύθερος.
Πατρίδα μου είναι εκείνη που σταματώ στιγμιαία το βήμα μου.

Αν θέλετε, ας τοποθετήσετε τον εαυτό σας στο χθες, μετρώντας τα χρόνια που έζησαν οι πρόγονοι σας, οι οποίοι σας είναι ξένοι• ή, τοποθετήστε τον εαυτό σας στο αύριο, με την αλαζονική ψευδαίσθηση ενός μεγαλείου που ίσως δεν θα είναι ποτέ δικό σας.
Εγώ είμαι εκείνος που είναι. Γεννήθηκα όχι από τη σάρκα αλλά από το πνεύμα.

Το όνομά μου, που είναι για εμένα κι από εμένα, είναι αυτό που διάλεξα για να εμφανίζομαι ανάμεσά σας, είναι αυτό που διεκδικώ.
Εκείνο που μου δόθηκε στη γέννησή μου, εκείνο με το οποίο με αποκαλούσαν στα νιάτα μου, σαν εκείνα από άλλες εποχές και άλλους τόπους, δεν τα πήρα μαζί μου, απορρίπτοντάς τα, όπως θα απέρριπτα τα παλιά ρούχα• τώρα πια είναι άχρηστα.

Ιδού εγώ, Ευγενής και Ταξιδευτής. Ομιλώ και η ψυχή σας τρέμει, αναγνωρίζοντας αρχαίους λόγους• μια φωνή μέσα σας, από καιρό σιγασμένη, ανταποκρίνεται στην έκκληση της δικής μου φωνής.
Δρω και η ειρήνη επανέρχεται στις καρδιές σας, η υγεία στο σώμα σας, η ελπίδα και το θάρρος στις ψυχές σας.

Όλοι οι άνθρωποι είναι αδελφοί μου, όλοι οι τόποι μου είναι προσφιλείς, τους διατρέχω ώστε το Πνεύμα να μπορέσει να κατέβει και να βρει ένα δρόμο προς εσάς.

Από τους ηγεμόνες, των οποίων σέβομαι την εξουσία, δεν ζητώ τίποτε παρά μόνο τη φιλοξενία στην επικράτειά τους κι όπου αυτή μου προσφέρεται περνώ, κάνοντας όσο περισσότερο καλό μπορώ, αλλά απλά περνώ. Δεν είμαι λοιπόν ένας Ευγενής Ταξιδευτής ;

Όπως ο νότιος άνεμος, όπως το εκθαμβωτικό φως του μεσημεριανού ήλιου, που χαρακτηρίζει την πλήρη γνώση των πραγμάτων και την ενεργό επικοινωνία με το Θεό, κατευθύνομαι προς Βορρά, στην καταχνιά και το κρύο, αφήνοντας πίσω μου κομμάτια του εαυτού μου, εξαντλώντας και ελαττώνοντας τις δυνάμεις μου σε κάθε στάση, αλλά αφήνοντας σε σας λίγη λάμψη, λίγη ζέστη, λίγη δύναμη μέχρις ότου θα φθάσω στο τέλος του ταξιδιού μου, την ώρα που το Ρόδο θ' ανθίζει πάνω στο Σταυρό.

Είμαι ο Καλιόστρο.

333 σχόλια:

1 – 200 από 333   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

half life of zolpidem buy zolpidem no prescription usa - zolpidem tartrate 10 mg wiki

Ανώνυμος είπε...

zolpidem side effects buy zolpidem online canada - ambien side effects throwing up

Ανώνυμος είπε...

zolpidem generic zolpidem tartrate oral tablet 10 mg - buy zolpidem online pharmacy

Ανώνυμος είπε...

buy zolpidem online buy zolpidem sleeping tablets usa - zolpidem tartrate 10 mg tablet and alcohol

Ανώνυμος είπε...

alprazolam without prescription ever bought xanax online - xanax er side effects

Ανώνυμος είπε...

phentermine price phentermine insomnia - phentermine online nz

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online order ultram online no prescription - buy tramadol valium online

Ανώνυμος είπε...

phentermine online where to buy cheap phentermine online - can i buy phentermine without a rx

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine online order phentermine with a prescription - buy phentermine online no prescription australia

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine online online doctor prescribe phentermine - buy phentermine without rx online

Ανώνυμος είπε...

cheapest phentermine phentermine reviews 2012 - buy phentermine in sacramento ca

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol dosage side effects - ok take 2 50mg tramadol

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tablets buy tramadol online mastercard overnight - buy tramadol uk

Ανώνυμος είπε...

phentermine online pharmacy phentermine online fake - phentermine 30 mg black capsule

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online no prescription overnight tramadol dosage small dogs - order tramadol with american express

Ανώνυμος είπε...

phentermine without prescription phentermine 37.5 mg adipex - phentermine online mastercard

Ανώνυμος είπε...

phentermine medication phentermine online dr - buy phentermine weight loss pills

Ανώνυμος είπε...

phentermine cost buy phentermine 50 30 - phentermine energy

Ανώνυμος είπε...

phentermine 37.5 mg phentermine results in 1 month - phentermine 37.5 mg dosage

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine phentermine qualis pharmaceutical - order phentermine online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy ambien ambien cr side effects wiki - generic ambien 516

Ανώνυμος είπε...

order ambien online overnight ambien for high blood pressure - ambien cr xanax interaction

Ανώνυμος είπε...

where to buy ambien online 5 mg ambien and alcohol - ambien online no prescription overnight

Ανώνυμος είπε...

ambien pills buy ambien online from canada - ambien side effects funny

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Nevada where to buy cheap xanax online - can buy xanax online yahoo

Ανώνυμος είπε...

tramadol online order tramadol online cod overnight - tramadol jerking

Ανώνυμος είπε...

buy cheap ambien prevent sleepwalking ambien - ambien cr offer card

Ανώνυμος είπε...

order zolpidem ambien withdrawal fatigue - ambien side effects in men

Ανώνυμος είπε...

generic ambien buy buy ambien online australia - ambien side effects rash

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol order tramadol online saturday delivery - buy tramadol online mastercard overnight

Ανώνυμος είπε...

buy zolpidem online ambien cr and generic - how to buy ambien online

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online generic ambien vs brand name - buy vicodin and ambien online

Ανώνυμος είπε...

buy generic tramadol online buy tramadol cod personal check - buy 200 mg tramadol online

Ανώνυμος είπε...

xanax online Louisville xanax and alcohol recovery - generic xanax xr 1mg

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Michigan xanax side effects slurred speech - will 2mg xanax do anything

Ανώνυμος είπε...

tramadol overnight shipping tramadol ld50 - tramadol recreational high

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine buy phentermine online with prescription - phentermine online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy ambien drug interactions zoloft ambien - ambien in the news

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax effects serotonin - drug interactions trazodone xanax

Ανώνυμος είπε...

xanax antidepressant xanax side effects how long - xanax withdrawal muscle twitching

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online best place to buy ambien online - lowest dosage ambien cr

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol hcl canine - buy tramadol online no prescription cod

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine buy phentermine 30 mg online - phentermine online uk

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol online overnight cod - tramadol hcl 100mg

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online overnight legal purchase tramadol online - tramadol hcl 100 mg er tablets

Ανώνυμος είπε...

order ambien without prescriptions happens if u overdose ambien - buy ambien online overnight delivery no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy ambien ambien side effects sleep walking - purchase ambien cr

Ανώνυμος είπε...

xanax online Wisconsin xanax on military drug test - xanax withdrawal cure

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol online canada - order tramadol online safely

Ανώνυμος είπε...

purchase tramadol tramadol warnings - buy tramadol forum

Ανώνυμος είπε...

ambien online pharmacy ambience mall gurgaon map - drug interactions ambien trazodone

Ανώνυμος είπε...

buy zolpidem online buy ambien no prescription - ambien side effects paranoia

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine order phentermine 37.5 - mexican pharmacy online phentermine

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Indiana 2mg of xanax first time - xanax cheap no script

Ανώνυμος είπε...

phentermine hcl buy phentermine online no prescription - who has bought phentermine online

Ανώνυμος είπε...

xanax for sale without prescription xanax and zanaflex drug interactions - buy xanax online no rx

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine phentermine lexington ky - where can i buy phentermine online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online 1mg xanax good - xanax for anxiety during pregnancy

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Fresno buy xanax online discover card - xanax bars your system

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol purchase no prescription - buy tramadol hcl online

Ανώνυμος είπε...

generic tramadol buy ultram online cod - buy tramadol canada

Ανώνυμος είπε...

buy xanax bars online no prescription xanax and alcohol overdose - drug interactions of xanax

Ανώνυμος είπε...

xanax online Michigan xanax dosage by weight - half life xanax 2mg

Ανώνυμος είπε...

generic tramadol buy ultram online canada - buying ultram online legal

Ανώνυμος είπε...

buy xanax long will 1mg xanax stay urine - xanax dosage sedation

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol saturday delivery tramadol to order on line - tramadol used get high

Ανώνυμος είπε...

buy xanax buy generic xanax cheap - cheap xanax without prescriptions

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online mastercard buy cheap tramadol - tramadol 50mg usage

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol online rezept - tramadol 800 mg day

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no rx tramadol in pregnancy - tramadol overnight cod

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online overnight tramadol 50 mg equivalent - can you high tramadol

Ανώνυμος είπε...

xanax online Washington what is generic name for xanax - xanax vs zoloft side effects

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online Louisville xanax dosage vs ativan dosage - what is xanax 1mg

Ανώνυμος είπε...

xanax for anxiety xanax 8mg day - xanax bars urine test

Ανώνυμος είπε...

buy xanax New York xanax withdrawal side effects - xanax sleep

Ανώνυμος είπε...

buy percocet online percocet 512 round white - side effects for percocet

Ανώνυμος είπε...

ambien 10mg difference between ambien and zolpidem - side effects of ambien cr 6.25 mg

Ανώνυμος είπε...

percocet online percocet dosage instructions - percocet 5/325 prescribing information

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol where to buy tramadol online legal - tramadol sr 100 mg side effects

Ανώνυμος είπε...

ambien 10 mg ambien and pregnancy safe - ambien side effects dreams

Ανώνυμος είπε...

generic ambien ambien cr under tongue - much ambien cost

Ανώνυμος είπε...

ambien online ambien side effects rash - ambien generic price walgreens

Ανώνυμος είπε...

purchase percocet percocet dosage postpartum - percocet no prescription no membership

Ανώνυμος είπε...

buy ambien results ambien overdose - buy ambien online us pharmacy

Ανώνυμος είπε...

generic percocet percocet 512 recreational - buy percocet online without rx

Ανώνυμος είπε...

ambien online there generic ambien cr - compare ambien cr zolpidem

Ανώνυμος είπε...

buy ambien buy ambien online australia - buy ambien from india

Ανώνυμος είπε...

tramadol 100 mg tramadol 50 mg compared - where to buy tramadol usa

Ανώνυμος είπε...

ambien zolpidem legal to buy ambien online - purchase ambien no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy percocet percocet 10/325 high - percocet 5 325 does 5 mean

Ανώνυμος είπε...

ambien online ambien for sale no prescription - zolpidem 10mg pill identifier

Ανώνυμος είπε...

generic ambien online 3 mg lunesta vs 10 mg ambien - best price ambien cr 12.5

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol ultram dosage - tramadol withdrawal vitamins

Ανώνυμος είπε...

cheapest ambien ambien side effects libido - buy ambien sleeping pills usa

Ανώνυμος είπε...

how to buy percocet online percocet rash - percocet no prescription pharmacy

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol next day buy tramadol cod overnight - tramadol online for cheap

Ανώνυμος είπε...

order ambien without prescriptions ambien cr nyquil - cost of ambien at walmart

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol 325 dosage - tramadol hcl solubility

Ανώνυμος είπε...

percocet online what do percocet 10/325 look like - buy percocet 5 325 online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol india tramadol hydrochloride for dogs side effects - cheap tramadol dogs

Ανώνυμος είπε...

ambien online ambien overdose many - ambien side effect stories

Ανώνυμος είπε...

tramadol overnight shipping buy tramadol bluelight - buy tramadol india

Ανώνυμος είπε...

ambien 5 ambien side effects violence - ambien high cortisol

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no rx tramadol 750 mg - buy tramadol online cod overnight

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online without a prescription 350 mg tramadol high - tramadol online

Ανώνυμος είπε...

buy soma online soma drug of abuse - soma and vicodin

Ανώνυμος είπε...

tramadol overnight shipping tramadol tooth pain - buy cheap tramadol online cod

Ανώνυμος είπε...

carisoprodol soma soma pills controlled substance - soma drug get high

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cash on delivery tramadol 50 mg side effects - generic form tramadol

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online overnight buy ambien cr 12.5 - ambien drug name

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol saturday delivery tramadol hcl taken with tylenol - buy tramadol online

Ανώνυμος είπε...

generic ambien online ambien online no prescription cheap - ambien side effects wikipedia

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online no prescription cheap tramadol kali 083 dosage - tramadol 50mg for toothache

Ανώνυμος είπε...

soma cheap soma san diego com shows - buy soma online usa

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol grasscity - buy ultram er online

Ανώνυμος είπε...

cheap ambien generic ambien online no prescription - black market price for ambien

Ανώνυμος είπε...

buy discount tramadol tramadol percocet high - tramadol hcl 50 mg weight loss

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol with paypal 50mg of tramadol - tramadol 50mg capsules side effects

Ανώνυμος είπε...

ambien cr ambien overdose amount - ambien side effects women

Ανώνυμος είπε...

tramadol overnight shipping buy tramadol with cod - tramadol 100mg

Ανώνυμος είπε...

carisoprodol online cheap lunch soma - soma online radio

Ανώνυμος είπε...

tramadol 100mg can you buy tramadol online no prescription - nebenwirkungen von tramadol 100mg

Ανώνυμος είπε...

buy ambien price of ambien cr 12.5 mg - ambien and alcohol yahoo

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol side effects high - good place buy tramadol online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online without a prescription buy tramadol in europe - tramadol for dogs

Ανώνυμος είπε...

generic ambien buy ambien dosage max - ambien side effects 2012

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buy tramadol cod fedex - tramadol dose for high

Ανώνυμος είπε...

tramadol cheap buy tramadol us pharmacy - buy tramadol 180

Ανώνυμος είπε...

buy generic soma soma drug pregnancy - soma prescription medication

Ανώνυμος είπε...

tramadol online good place buy tramadol online - symptoms of tramadol addiction

Ανώνυμος είπε...

cheap ambien online pharmacy for ambien - ambien side effects sleep eating

Ανώνυμος είπε...

buy soma somas online for cheap - soma 50 off coupon

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol 100mg online purchase tramadol online cod - tramadol online rx

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol hydrochloride purchase - tramadol 4od

Ανώνυμος είπε...

soma pain home drug test soma - soma online reviews

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol hcl xr 200 mg - tramadol with suboxone

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online mastercard overnight tramadol high effects - buy tramadol cod

Ανώνυμος είπε...

soma pharmacy picture of soma medication - muscle relaxer like soma

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol india buy tramadol 180 online - cheap tramadol without prescriptions

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol hcl buy cheap tramadol cod - buy tramadol cheap online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy carisoprodol generic soma drug - soma muscle relaxer over the counter

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol hcl capsules 50mg - tramadol hcl 627

Ανώνυμος είπε...

soma online buy qualitest soma online - buy soma mastercard

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol medication tramadol hcl 50 mg tablet - where to buy ultram

Ανώνυμος είπε...

soma 350 mg soma online purchase - soma 350 mg tab

Ανώνυμος είπε...

buy soma online soma-online.org - cheap eats soma

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol hcl 50 mg high - buy tramadol personal check

Ανώνυμος είπε...

tramadol overnight shipping safe buy tramadol online - buy tramadol ship to florida

Ανώνυμος είπε...

buy soma online mars volta soma san diego - soma muscle relaxant drug testing

Ανώνυμος είπε...

tramadol online no prescription tramadol online pharmacy - tramadol 200 mg get high

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg can order tramadol online legally - tramadol recreational use

Ανώνυμος είπε...

soma pain buy watson brand soma online - soma pills for pain

Ανώνυμος είπε...

tramadol buy cheap tramadol buy - is it legal to buy tramadol online us

Ανώνυμος είπε...

viagra online order generic viagra forum - viagra newsletter

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online cod tramadol hcl effects - tramadol dosage neuropathic pain

Ανώνυμος είπε...

cheap viagra 100mg buy brand viagra no prescription - buy viagra online in australia

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma shop hyderabad - order soma online in texas

Ανώνυμος είπε...

buy soma buy somatropin online usa - soma prescription drug abuse

Ανώνυμος είπε...

order carisoprodol soma fab - soma no prescription overnight delivery

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol 0 1g - tramadol xanax mixed

Ανώνυμος είπε...

soma cost soma drug label - soma 5513 dan

Ανώνυμος είπε...

viagra buy viagra online $0.54 per dose - order viagra online from canada

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online viagra online mastercard accepted - order viagra online canada no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy soma online buy soma online from usa - buy soma online canadian pharmacy

Ανώνυμος είπε...

viagra online buy cheap viagra india - order generic viagra online canada

Ανώνυμος είπε...

generic sildenafil order viagra without rx - buy genuine viagra online canada

Ανώνυμος είπε...

tramadol no prescription buy generic tramadol no prescription - tramadol hcl er 300

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online fast delivery buy viagra in canada no prescription - viagra by mail order from canada

Ανώνυμος είπε...

buy soma buy soma cheap no prescription - soma uses

Ανώνυμος είπε...

soma 350 mg soma ergonomics - order soma net

Ανώνυμος είπε...

how to buy viagra online viagra online store india - legit cheap viagra

Ανώνυμος είπε...

soma pain soma bikes - soma norodom

Ανώνυμος είπε...

tramadol online cod zaldiar tramadol hcl - order tramadol no script

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online buy generic viagra online mastercard - buy viagra boots

Ανώνυμος είπε...

buy brand viagra online cheap viagra online canadian pharmacy - buy viagra online no rx

Ανώνυμος είπε...

viagra online cheap generic viagra online canada - 40 viagra 99

Ανώνυμος είπε...

generic soma online soma best muscle relaxer - generic name of soma

Ανώνυμος είπε...

cheap viagra online generic viagra online reviews - viagra online purchase australia

Ανώνυμος είπε...

buy viagra locally does viagra work women - cheapest viagra online pharmacy

Ανώνυμος είπε...

buy viagra no prescription viagra 5 mg - viagra online canada paypal

Ανώνυμος είπε...

buy soma buy soma no prescription overnight - drug interactions soma xanax

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online cheap viagra what dosage is recommended - viagra like drugs

Ανώνυμος είπε...

cheap tadalafil cialis online argentina - cialis 5 mg daily cost

Ανώνυμος είπε...

order sildenafil cheap viagra canada pharmacy - buy viagra online with paypal

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol without a script tramadol 50 mg overdose - tramadol 100 mg injetavel

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol hcl xl 150 mg - tramadol 50mg tablets uses

Ανώνυμος είπε...

can you buy cialis over the counter generic cialis - cialis 10mg online

Ανώνυμος είπε...

how to order viagra viagra directions - buy viagra online australia fast delivery

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online overnight tramadol 50 mg for humans - tramadol for dogs addictive

Ανώνυμος είπε...

cialis online cialis daily how long to work - cialis price au

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol next day buy tramadol discover card - tramadol addiction does

Ανώνυμος είπε...

order viagra internet buy viagra online usa - viagra canada online pharmacy

Ανώνυμος είπε...

order viagra cheap viagra dosage strengths - viagra online jersey

Ανώνυμος είπε...

buy viagra pills buy viagra online cheap - generic viagra discussion forum

Ανώνυμος είπε...

generic soma generic soma called - soma usa online pharmacy

Ανώνυμος είπε...

can you buy cialis over the counter order cialis phone - cheap cialis next day delivery

Ανώνυμος είπε...

where can i buy viagra online safely viagra dosage overdose - buy generic viagra online cheap

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol addiction rehab - order tramadol echeck

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online buy viagra 25mg - generic viagra 100mg manufacturers

Ανώνυμος είπε...

buy cheap viagra order viagra online canadian pharmacy - reputable online generic viagra

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 333   Νεότερο› Νεότερο»